16 juni Orsa Bjornpark en Ostersund
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Irma
17 Juni 2009 | Zweden, Östersund
Vandaag weer vroeg er uit, want we gaan naar het Berenpark. Volgens de receptioniste een heuvelachtige weg, dus we gaan met de camper op weg, maar als het te veel bochten etc wordt nemen we de fiets. Uiteindelijk valt het reuze mee en kunnen we het hele stuk gewoon met de camper rijden.
Een van de eerste dingen die we bezoeken waar we niet zo goed als de enige zijn. Als we er aankomen is het al redelijk druk. Het was eenl euk park. Een van de beren had kleintjes en die waren erg leuk om te zien. Verder waren het vrij grote verblijven waardoor je soms vanaf het pad geen been zag. Gelukkig hadden ze diverse uitzichtpunten (wel een hele klim, maar je moet er wat voor over hebben) waarvandaan je alle beren wel kon zien. Ook was er een tijgerberg en daar liepen twee grote tijgers die je van erg dichtbij kon zien. Sterre vond het wel leuke poesjes! In het park lekker een hamburger gegeten en nog wat rondgelopen en gespeeld en daarna weer op weg.
We wilden kijken hoever we kwamen tot Ostersund, een rit van zo’n 300 km. Het was een mooie rit met niet heel veel verkeer, maar je kan wel merken dat we in de bergen zitten. Af en toe aardig omhoog en onlaag. Maar het (E45) is een prima weg om te rijden dus goed te doen. Een paar keer gestopt onderweg om te tanken, boodschapjes te doen of gewoon even de benen te strekken en uiteindelijk waren we om 19 uur in Ostersund. Het was lekker zonnig weer, alleen stond er vrij veel wind waardoor het geen weer was om te bbqen zoals we van plan waren. Morgen dan maar. Nu lekker binnen gegeten en lekker filmpje gekeken met Sterre.
Doordat het hier zo lang licht is (of misschien zelfs helemaal niet donker wordt, dat weet ik niet) is het wel elke keer laat voordat we gaan slapen. Nog even wat drinken, route uitstippelen voor de volgende dag. Soms even wat internetten en hup het is alweer 12 uur. En dan is het echt nog licht. (om half 3 was leo even wakker en die keek naar buiten en toen was het ook (al/nog) licht. Gelukkig heb ik genoeg dingen bij me om het toch goed donker te krijgen in de camper want anders zouden het slapeloze nachten worden. Het is ook wel te merken dat we steeds hoger Zweden ingaan, want het wordt ’s nachts steeds kouder!
17 Juni 2009 - 17:27
Marleen:
Hallo Leo, Irma en Sterre,
Leuk om (bijna) elke dag van jullie te horen. Het klinkt allemaal even geweldig en dat zal het ook wel zijn. Guido vindt de foto's van Sterre en van de camper helemaal fantastisch. We hebben even op je hyves gekeken.
Geniet er maar van en tot horens,
kus Marleen, Guido, Chiem en Bob -
18 Juni 2009 - 18:38
Corine:
Hallo Sterre,
Elin is een beetje jaloers op jou... jij ziet daar gewoon krokodillen, beren en tijgers, terwijl zij het moet doen met geitjes en kippen op de kinderboerderij. Blijf maar mooie foto's maken zodat we toch een beetje mee kunnen genietn! Liefs, Reinout,Corine en Elin