18 juni Volgsele/Sorsele/Poolcirkel en Jokkmokk
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Irma
18 Juni 2009 | Zweden, Jokkmokk
We werden wakker met een lekker zonnetje en hebben lekker buiten ontbeten. Helaas geen verse broodjes, maar genoeg voorraad die we maar geplunderd hebben (moet toch op he, anders moeten we het maar weer mee terugnemen).
Uurtje of tien zijn we vetrokken voor een lange reisdag: 337 km met als eindbestemming Jokkmokk, een plaatsje net boven de poolcirkel.
Na anderhalf uur rijden merkten we dat de accu van de koelkast nog niets was opgeladen. Dat in combinatie met een vreselijk stank die we in de buurt van de accu roken liet ons concluderen dat de accu was overleden. We besloten dus eerst maar even op zoek te gaan naar een garage. Na enig zoeken hadden we deze gevonden en deze heeft er een nieuwe accu ingezet. Hier in de buurt hebben we gelijk maar een broodje gegeten zodat Sterre daarna lekker kon gaan slapen.
Nu zijn we weer op weg en over 151 km op deze zelfde weg moeten we in Jokkmokk zijn.
Update, ondertussen is het 10 uur en zitten we lekker op de camping.
De reis was lang, maar onderweg hebben we wel twee keer rendieren gezien. Gelukkig gingen ze op tijd de weg af, want een botsing vinden we natuurlijk allebei niet fijn! Wel leuk om ze eindelijk te zien.
En een km of tien voor onze camping kwamen we over de poolcirkel. Op zich niets anders dan de rest van de weg maar toch grappig. We hadden het alleen te laat door en konden niet stoppen om een foto te maken. Toen we op de camping stonden was het nog lekker vroeg en dus besloten we om weer naar de poolcirkel te gaan fietsen. Nou dat heb ik geweten, man ik dacht echt dat ik dood ging. Moet toch maar eens wat meer aan mijn conditie gaan doen. Een berg ben ik zelfs maar gaan lopen, want fietsen ging echt niet, terwijl Leo wel gewoon fietste met Sterre nog voorop. Maar goed, ik liet me niet kennen en wilde niet omkeren, dus helemaal kapot kwamen we bij de Poolcirkel aan. Maar dus toch op de foto!!!!!!!!
Helaas was het restaurantje erbij vanaf 18 uur dicht dus konden we er niets eten/drinken. Ik zag tegen de terugweg op, maar ondanks dat we wind tegen hadden viel deze reuze mee. De megahoogtes die we gehad hadden konden we nu lekker (snel) naar beneden). Bij het eerste beste restaurantje zijn we lekker pizza gaan eten. Sterre kreeg patatjes, maar vond de pizza van mj veel lekkerder. Daarna laatste 4 km terug naar de camping en toen konden we lekker douchen en uitrusten!
Update, ondertussen is het 10 uur en zitten we lekker op de camping.
19 Juni 2009 - 11:09
Oma En Opa Van Dijk:
Hoi poolgangers
Jullie maken lange dagen zeg, dat kan niet anders als het 24 licht is.
Wij hebben een prima weekje gehad op de hei bij boer Jan, lekker gefietst zonder te hebben hoeven lopen.
Ria is gisteren een daje uit geweest van de gym, leuk gefietst gelunchd op de Olmenhorst en gedineerd in de verloren koffer. Vanavond Ladies Night bij Ben (dus morgen niet aanspreekbaar).
Geen idee hoeveel kilometers jullie nog moeten, het moet nu toch lekker opschieten?
Geniet er van en doe rustig aan.
Groetjes, liefs en een dikke kus voor ons Sterretje