25 juni Mosjoen/Namskoggans Familiepark/Oksnes - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Irma Duijvenboden - WaarBenJij.nu 25 juni Mosjoen/Namskoggans Familiepark/Oksnes - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Irma Duijvenboden - WaarBenJij.nu

25 juni Mosjoen/Namskoggans Familiepark/Oksnes

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Irma

26 Juni 2009 | Noorwegen, Oslo

Vandaag zweten we ’s ochtends al de camper uit.
We zijn vroeg vertrokken want er staan weer heel wat rijuren op het programma. Onze eerste stop is in Mosjoen waar we lekker broodjes en fruit hebben gehaald. Daarna gelijk weer verder gereden. Tegen de middag op een parking even lekker de camper neergezet en in het zonnetje de broodjes opgegeten. Daarna op naar Namskoggans Familiepark. Dit is een park waar je zowel een dierentuin, als een speeltuin en een grote vijver hebt waar je kunt varen of zwemmen. Ook kun je overal in het park bbq-en. Wij hebben eerst een rondje langs de dieren gedaan. Er waren niet heel veel dieren, vooral Scandinavische dieren als herten, wolven, beren etc, maar je kon ze wel goed zien. Een van de wolven had net een lekkere prooi bemachtigd en de andere probeerde deze af te pakken. Ze bleven dus heen en weer rennen waardoor we ze goed zagen. Ook de beren zag we weer goed. Het enige wat we nu weer niet gezien hebben is de eland. En in het wild nog niet en nu zelfs in de dierentuin niet. Maar goed. Wie weet zien we er de komende week nog eentje.
Omdat het wel heel warm was hebben we maar snel een ijsje gehaald en zijn we lekker langs het water gaan zitten. Gelukkig hadden we de zwemkleding meegenomen en konden we lekker even afkoelen in het water. Ook natuurlijk nog even in de speeltuin geweest.
Om een uur of zes zijn we weggegaan en hebben we de eerste beste stopplaats benut om daar te eten. Pasta hadden we nog dus dit hoefde we alleen even te warmen en zo konden we weer lekker buiten eten. Omdat het nu wat lekkerder weer was om te rijden zijn we wat verder gereden dan we van plan waren. Uurtje of negen waren we pas op de camping. Nou ja camping? Tommy vond het een camping, maar het stelde niet veel voor. Gelukkig was daar de prijs ook naar en we hadden stroom dus wij vonden het allang best.
Ik zat binnen lekker een boekje te lezen en opeens dacht ik wat hoor ik. Het lijkt wel alsof ik een koe naast de caravan hoor (grazende koeien hebben we vroeger genoeg gehoord en gezien dus het geluid herkende ik wel). Bleek er dus ook op een meter afstand een koe te staan. We stonden met de camper vlak langs een afscheiding van wat wij dachten een leeg grasveld. Het grasveld was dus alleen niet leeg……. Nou ja maakte het wel weer apart.
Het was nog heel warm in de camper en een groot verschil met sommige eerdere nachten. Ik heb nachten met 3 lagen kleren, een slaapzak en een fleecedeken gelegen. Nu in een T-shirtje met de ramen open en dan was het nog te warm voor de slaapzak!

• 27 Juni 2009 - 13:36

Oma En Opa Van Dijk:

We hebben de foto's via hyves bekeken een koude klus zo in de sneeuw.

Nu lekker warm; hier is het ook zomertje.

Kan niet traceren waar jullie nou precies zitten er zijn meerdere Oksnes-en.

Zijn door jullie op het idee gekomen om volgend jaar een hurtigruten tocht (post en veer boot) langs de noorse kust te maken.

Nou, jullie nog veel plezier (vanavond medewerkersavond voor ons) de groetjes en Sterre een flinke pakkerd.

• 29 Juni 2009 - 18:44

Corine: